На складах у Калинівці зараз лунають лише поодинокі вибухи - Генштаб

На складах у Калинівці зараз лунають лише поодинокі вибухи - Генштаб

Укрінформ
Станом на 12 годину середи на території арсеналу в Калинівці на Вінниччині лунають поодинокі вибухи, а їхня інтенсивність, у порівнянні з нічним часом, значно знизилася.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook

“Станом на 12 годину на території арсеналу лунають поодинокі вибухи, а їхня інтенсивність, у порівнянні з нічним часом, значно знизилася. Загрози для місцевого населення немає”, - йдеться у повідомленні.

Заходи, спрямовані на локалізацію пожежі, тривають. До цього залучені підрозділи Збройних сил України та Державної служби з надзвичайних ситуацій. В епіцентрі пожежі працюють виключно військовослужбовці ЗСУ з технікою (4 пожежних танка), підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: хроніка подій

На території арсеналу розгорнуто оперативний штаб, яким керує безпосередньо начальник Генштабу – головнокомандувач ЗСУ та представники Міноборони України. 

За даними Генштабу, о 10.30 оперативна група, що працює в районі Калинівки за дорученням Президента України, здійснила обліт території складів. За попередніми результатами встановлено, що близько 70% сховищ не ушкоджені пожежею. 

Начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов повідомив, що інформація про перевантаженість складу не відповідає дійсності. Крім того, номенклатура боєприпасів, що зберігалася у сховищах, не передбачала максимального розльоту, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, увечері 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Наразі евакуйовано понад 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмовано двох осіб.

Закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Президент України Петро Порошенко скликав Воєнний комітет при РНБО у зв'язку з пожежею і вибухами на складах в Калинівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-