Голова оборонного комітету Ради вимагає докорінної зміни зберігання боєприпасів

Голова оборонного комітету Ради вимагає докорінної зміни зберігання боєприпасів

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський ініціюватиме зміни до логістики та зберігання боєприпасів.

Про це він написав у Facebook, коментуючи ситуацію навколо вибуху на артилерійському складі Збройних сил України поблизу Калинівки Вінницької області.

"Як голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, після попередніх висновків щодо причини вибухів у Калинівці буду ініціювати засідання комітету з вимогою докорінної зміни логістики та зберігання боєприпасів", - заявив Пашинський.

За його словами, вибухи на військових складах у Калинівці Вінницької області є кримінальним злочином незалежно від того, хто його здійснив – російські диверсанти чи це сталося через службову недбалість відповідальних осіб.

"Після Сватова, після Балаклії наша країна, яка на східних кордонах протистоїть потужній військовій машині Путіна, знову втратила боєзапас на сотні мільйонів доларів. Не на передовій під обстрілами, а в нашому спокійному тилу завдано удару по нашій обороноздатності. Це при тому, що після попередніх подібних ситуацій було прийнято рішення про виділення коштів на розосередження існуючих арсеналів для уникнення можливого повторення пожеж на складах", - зазначив голова комітету.

Він назвав таку ситуацію неприйнятною: "Зрозуміло, що так далі тривати не може".

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня у м.Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За попередньою інформацією, травмовані дві особи.

Читайте також: На складах у Калинівці зараз лунають лише поодинокі вибухи - Генштаб

Наразі закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на дорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

За фактом вибухів на артилерійських складах у Калинівці військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за статтею "диверсія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-