Мін’юст виклав список нотаріусів, яким анулювали доступ до держреєстру

Мін’юст виклав список нотаріусів, яким анулювали доступ до держреєстру

Укрінформ
Мін’юст почав публікувати список нотаріусів, яким анульовано доступ до держреєстрів.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

За словами заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації Олени Сукманової, така практика сприятиме відкритості та прозорості діяльності міністерства, а також убезпечить людей від звернення до недобросовісних реєстраторів.

«На сайті Мін’юсту завжди вивішувались накази про призначення камеральних перевірок реєстраторів (камеральна перевірка – безвиїзна перевірка дій реєстратора на основі реєстру). Виходить, існував певний вакуум в інформуванні, бо з одного боку люди бачили, що нотаріусу чи реєстратору призначили камеральну перевірку, а з іншого боку вони не розуміли, чим ця перевірка закінчилась», - зазначила Олена Сукманова.

Читайте також: До суду відправили обвинувальний акт у справі "чорних" ріелторів - ГПУ

Вона наголосила, що за цим посиланням https://minjust.gov.ua/spysok-der-reest-ta-not на сайті Мін’юсту можна знайти повний список реєстраторів та нотаріусів з інформацією про те, коли і на скільки їх відключили від реєстру чи повністю анулювали доступ. «Це дає можливість самим реєстраторам контролювати свій доступ до реєстру, а також убезпечить їхніх клієнтів від потрапляння у неприємну ситуацію», - зазначила Олена Сукманова.

Заступник міністра також звернула увагу на те, що реєстратор надає публічні послуги, тому інформація про те, що той чи інший реєстратор не може їх надавати, також повинна бути публічною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-