До суду відправили обвинувальний акт у справі

До суду відправили обвинувальний акт у справі "чорних" ріелторів - ГПУ

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно п`яти "чорних "ріелторів.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook очільник відомства Юрій Луценко.

"В день мого призначення відбулося затримання організованої групи з 5 осіб. Після майже року досудового слідства ГПУ направлено до суду обвинувальний акт у справі про так званих "чорних" ріелторів, які обвинувачуються у бандитизмі, незаконному позбавленні волі, шахрайстві, а також  в умисному вбивстві", - зазначив він.

Як уточнив Луценко, до складу банди входила жінка - мешканка міста Києва та чотири її пособники, раніше неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі корисливі злочини. У період з 2015-го по 2016 рік ця організована група, діючи на території міста Києва за схемою, поширеною в 90-х роках минулого століття, знаходила місцевих мешканців, які зловживають алкогольними напоями або вживають наркотики і не мають близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину. Встановивши таку особу, злочинці незаконно її викрадали та тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побиття, позбавлення їжі та води примушували до передачі їм документів на майно з подальшим переоформленням у нотаріуса. Заволодівши майном потерпілого, зловмисники вивозили жертву за межі Києва і вбивали.

Генпрокурор наголосив, що у такий спосіб членами банди протягом 2015-2016 років організовано та здійснено низку тяжких та особливо тяжких злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням житлом та майном жителів м. Києва.

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень зловмисникам загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-