Полторак обговорив із Саджаном миротворців та завод боєприпасів

Полторак обговорив із Саджаном миротворців та завод боєприпасів

Фото
Укрінформ
Міністри оборони України та Канади обговорили питання співробітницва обох країн в будівництві заводу боєприпасів в Україні.

Про це на брифінгу за підсумками зустрічі з міністром національної оборони Канади Харджитом Саджаном заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Дуже важливим питанням було обговорення створення сумісного виробництва обладнання як в Канаді, так і Україні. Ми хотіли б, щоб Канада долучилася до будівництва заводу боєприпасів на території України, і це питання ми обговорили з моїм колегою», - сказав Полторак.

Міністр також заявив, що Україна має хороші перспективи у питанні її включення Канадою до списку країн, куди можливий експорт озброєння і техніки.

“Ми розглянули перспективи включення Канадою нашої країни до держав, до яких можливий експорт озброєння і техніки. Тут у нас робота йде дуже плідно і є дуже добрі перспективи”, - сказав Полторак.

Він також зауважив, що обговорив з канадським колегою стан співпраці між країнами в оборонній сфері та його перспективи на майбутнє.

"Сьогодні ми мали дуже продуктивні переговори. Ми говорили про спільні цінності та сильні зв'язки дружби між нашими країнами. Ми також говорили про сфери, де ми можемо розширити наше оборонне співробітництво», - наголосив міністр національної оборони Канади Харджит Саджан

Він підкреслив, що сьогодні відносини між Україною та Канадою міцні як ніколи раніше. «І ми будемо продовжувати розвивати ці відносини в економічній, політичній, а також у військовій сферах», - додав Харджит Саджан.

Також міністри оборони України та Канади Степан Полторак і Харджит Саджан обговорили питання розгортання миротворчої місії на сході України.

 «Дуже важливе питання, яке ми сьогодні обговорювали, було питання, пов'язане з підтримкою Канадою міжнародних зусиль щодо розгортання миротворчої місії на сході України та головні підходи щодо розгортання цього процесу. У нас є порозуміння, але це питання дискусії і питання перемовин в подальшому", - сказав Полторак.

Міністр оборони України Степан Полторак також обговорив з міністром оборони Канади Харджитом Саджаном питання закупівлі в Канаді військової техніки. 

«Одним з питань, які ми обговорили, були і питання перспектив нашого розвитку... пов'язані із закупівлею обладнання, оснащення, техніки на наступний рік у наших канадійських друзів», - сказав Полторак.

Читайте також: Канада серйозно сприймає російську загрозу - міністр оборони

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко на Генеральній асамблеї ООН 20 вересня закликав ООН якнайшвидше розгорнути миротворчу місію на Донбасі.

Нагадаємо, міністр національної оборони Канади Харджит Саджан 26 вересня розпочав візит до України зустріччю з міністром оборони Степаном Полтораком.

Урочиста церемонія зустрічі міністрів відбулася за участю Почесної варти Міноборони біля центрального входу до оборонного відомства в Києві.

Міністр оборони України поінформував свого канадського колегу про стан справ на сході України в зоні АТО, а також вони обговорили стан співпраці у сфері оборони між обома країнами.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-