Клімкін про

Клімкін про "мовний закон": Більше мов – більше можливостей

Укрінформ
Конструктивний діалог стосовно мовної статті закону про освіту дозволить зняти непорозуміння із сусідніми країнами.

Про це написав у Твіттері міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

 "Ми працюємо над тим, щоб громадяни України угорського походження почувалися максимально комфортно і в ЄС, і в Україні. Більше мов – більше можливостей. Конструктив у діалозі дозволить зняти непорозуміння", - написав Клімкін.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною. Таке рішення стало відповіддю офіційного Будапешта на підписання Президентом Петром Порошенком закону "Про освіту".

Верховна Рада 5 вересня ухвалила закон «Про освіту», який, зокрема, регулює питання використання української мови у сфері освіти. 25 вересня його підписав Президент України Петро Порошенко.

Водночас у ряді країн, які мають діаспору в Україні, висловили протест з приводу статті закону про навчання дітей нацменшин українською мовою.

Разом з тим у законі про освіту передбачено, що діти нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову, а з середньої школи починатимуть вчитися державною мовою. Якщо мова нацменшини відноситься до мов Європейського Союзу, можливе викладання також нею однієї або кількох дисциплін.

Україна направила на експертизу до Ради Європи мовну статтю закону про освіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-