Канада допоможе запустити Поліцейську академію в Україні

Канада допоможе запустити Поліцейську академію в Україні

Укрінформ
Україні вдалося домовитися із Канадою про надання допомоги у запуску Поліцейської академії.

Про це за підсумками візиту до Канади розповів кореспондентові Укрінформу державний секретар МВС Олексій Тахтай.

«Ми домовилися із керівництвом Національного коледжу поліції Канади про надання нам методологічної допомоги у формуванні нашої Поліцейської академії. Це дуже важливо, адже ті форми і методи навчання, які використовуються в Україні– не відповідають вимогам сьогодення», - сказав Тахтай.

Читайте також: Крищенко анонсував створення у поліції «відділу перемовників»

За його словами, Канада передасть Україні свій досвід стосовно того, «як і що викладати, яка структура освітнього процесу, які традиції, яким чином загартовується дух рекрутів».

«Це – комплекс практичних дій, які треба не лише прописати на папері, а реально запустити, аби вони працювали і виховували нових поліцейських», - зауважив державний секретар.

Він додав, що основною метою поїздки, під час якої делегації МВС вдалося відвідати Оттаву, Торонто та Реджайну, було ознайомлення із поліцейською освітою в Канаді.

«Ми побачили яскраві приклади того, до чого самі прагнемо», - зазначив Тахтай.

При цьому він наголосив, що Україна візьме за приклад канадську систему поліцейської освіти, однак адаптує її до українських реалій.

«Зробити повну репліку неможливо. Ми вивчаємо найкращі світові досвіди і робимо свою модель, яка, одначе, буде схожа на канадську», - запевнив він.

Читайте також: У Києві на Лівому березі запустили ще один полк патрульної поліції

Разом із державним секретарем МВС, у Канаді з тижневим візитом перебував начальник Національної поліції України Сергій Князєв, його заступник Костянтин Бушуєв, в.о. директора Поліцейської академії України Ірина Зелена та інші посадовці системи МВС.

Як повідомлялося, 5 липня голова Національної поліції Сергій Князєв підписав наказ про створення Поліцейської академії. Перший набір буде 500 поліцейських, а в подальшому планується прийняти до Академії 1000 - 1200 курсантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-