Українцям рекомендують перетинати білорусько-російський кордон тільки літаками

Українцям рекомендують перетинати білорусько-російський кордон тільки літаками

Укрінформ
Посольство України в Білорусі рекомендує громадянам України перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства.

"Росія, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон,  заборонила його перетинання громадянами третіх країн, крім громадян Російської Федерації та Республіки Білорусь, у тому числі членами дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу дипломатичних представництв, консульських установ і представництв міжнародних організацій", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим МЗС Росії повідомило, що з 15 травня 2017 року російська сторона здійснює прикордонний контроль повітряних суден, які прибувають в РФ з території Білорусі, а також які повертаються у зворотньому напрямі.

"У цьому зв’язку усім громадянам третіх країн, включаючи членів дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу дипломатичних представництв, консульських установ і представництв міжнародних організацій рекомендується для поїздок за вказаним маршрутом використовувати авіаційний транспорт", - зазначили у посольстві.

Читайте також: Контроль за в'їздом іноземців: уряд схвалив план виконання рішення РНБО

За інформацією Міністерства закордонних справ Білорусі, з огляду на те, що між Республікою Білорусь та РФ відсутні чинні угоди про пункти пропуску, рішення про встановлення пунктів пропуску на білорусько-російській ділянці державного кордону не приймались, контроль на цій ділянці державного кордону Прикордонною службою Республіки Білорусь не здійснюється.

"У зв’язку з цим, Посольство України в Республіці Білорусь рекомендує українським громадянам утриматись від поїздок, пов’язаних з перетинанням білорусько-російського державного кордону, крім перетинання авіаційним транспортом. Ще раз привертаємо увагу громадян до існуючої небезпеки при плануванні поїздок до Російської Федерації, агресія якої проти України триває з 2014 року", - додали у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-