Онтаріо поділиться з Україною досвідом телемедицини

Онтаріо поділиться з Україною досвідом телемедицини

Укрінформ
Україні цікавий досвід канадської провінції Онтаріо у впровадженні телемедицини у віддалених населених пунктах.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прем'єр-міністр Онтаріо Кеслін Уїн після розмови із Президентом України Петром Порошенко у Торонто.

«Ми поговорили про телемедицину. Особливістю географії обох наших держав є те, що існують населені пункти без доступу до медичної допомоги. І тут телемедицина може стати у нагоді», - сказала Уїн.

Вона пообіцяла «упевнитися, що необхідні контакти будуть укладені».

За її словами, ще однією порушеною темою була освіта для дітей з особливими потребами.

Читайте також: Клімкін сказав, коли Україна відкриє нове Генконсульство в Канаді

«Ми поговорили про освіту, дітей із особливими потребами та досвід Онтаріо у цьому. Ми запропонували президентові надати додаткову інформацію, якщо він потребуватиме», - зазначила прем'єр.

Окрім цього, Уїн та Порошенко обговорили шляхи активізації торгівлі між Україною та Онтаріо, особливо між малими та середніми підприємствами у галузі медичних технологій.

Це була моя перша зустріч із президентом. Мені сподобалося. Я наголосила на великому значенні української канадської громади для Онтаріо. Ми маємо з нею дуже міцні стосунки і через це відчуваємо, що маємо також міцні відносини із Україною», - підсумувала прем'єр.

Нагадаємо: Президент України разом із великою урядовою делегацією перебуває із дводенним офіційним візитом у Канаді. В Торонто він зустрівся із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, прем’єром провінції Онтаріо Кеслін Уїн, канадськими депутатами й сенаторами, а також місцевими підприємцями й громадою. Окрім цього, Петро Порошенко привітав збірну України на «Invictus Games»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-