Хабар для Холодницького: арештували і другого суддю. Застава - теж 5 мільйонів

Хабар для Холодницького: арештували і другого суддю. Застава - теж 5 мільйонів

Фото
Укрінформ
Печерський райсуд Києва обрав щодо голови Кіровського районного суду м. Дніпра Геннадія Підберезного, який пропонував хабара керівнику САП Назару Холодницькому, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Про це повідомила у суботу у прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання ГПУ і заарештував на 60 діб голову Кіровського районного суду м. Дніпра Геннадія Підберезного. Суд також визначив можливість внесення застави у розмірі 5 млн грн", - написала Сарган.

Фото: Прес-центр СБ України
Фото: Прес-центр СБ України

Раніше такий самий запобіжний захід обрано щодо колишньої судді Кіровського райсуду Дніпра Наталії Овчаренко, яка теж є фігурантом цього провадження. Як повідомляє "5 канал", Овчаренко у суді заявила, коштів на заставу не має. Водночас вона не змогла пояснити, звідки в кабінеті глави САП з'явилися 50 тисяч доларів США, а також стверджувала, що це Холодницький вимагав у неї гроші.

Фото: Прес-центр СБ України
Читайте також: Луценко сам взявся за підозру Довгому, бо не дочекався підпису Холодницького

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура спільно з СБУ затримали голову Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного та одна з суддів цього суду Наталію Овчаренко, які пропонували 300 тис. дол. хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження щодо судді.

У п'ятницю, 22 вересня, стало відомо, що Вища рада правосуддя повернула Генпрокуратурі подання про надання згоди на утримання під вартою судді Кіровського райсуду Дніпра Наталії Овчаренко, яка вже не має статусу судді.

Фото: Прес-центр СБ України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-