В Омеляна уточнили: на кордоні з ЄС талон техогляду не потрібен

В Омеляна уточнили: на кордоні з ЄС талон техогляду не потрібен

Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури заявили, що в заяві щодо дати запровадження обов'язкового технічного огляду транспортних засобів, які подорожують з України до країн-членів ЄС, була допущена помилка.

Про це інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«Прес-служба Мінінфраструктури приносить вибачення за некоректне подання інформації щодо дати запровадження обов'язкового технічного огляду транспортних засобів. Інформація щодо заборони в'їзду громадян на приватних автомобілях на територію ЄС з 2018 року без документа про технічний огляд не відповідає дійсності», - йдеться у повідомленні.

Однак у прес-службі поінформували, що Мінінфраструктури розроблено проект Закону України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони», в якому враховано необхідність імплементації положень  Директиви 2014/45/ЄС.  

Читайте також: Кабмін змінив процедуру техогляду автомобілів

«Щодо наявності документу про технічний огляд під час перетину  державного кордону України - він стане обов'язковим після прийняття Верховною Радою проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» та набуття Законом чинності у встановленому порядку. Міністерство інфраструктури спільно з народними депутатами вже найближчим часом направить законопроект на розгляд та сподівається на його схвалення до 2018 року», - уточнюється у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що з наступного року всі автомобілі, які подорожують з України до країн-членів ЄС, обов'язково повинні мати відповідний талон проходження технічного огляду транспортного засобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-