93 містичних українських відсотки. Але не треба лякатися…

93 містичних українських відсотки. Але не треба лякатися…

Аналітика
Укрінформ
Якби не заява одного полковника, ніхто б і не помітив, що «93%» - це містична цифра, якою позначене все наше життя. Не вірите?

Ми намагалися утриматися від глибоких досліджень частки «93%», що пішла гуляти після скандальної заяви нині звільненого головного психіатра Міноборони Олега Друзя, згідно з яким 93% атовців мають проблеми з психікою (подробиці - ТУТ). Щоб зайвий раз не сипати сіль на свіжу «рану» суспільства. Але не змогли пройти повз цікавий збіг. Як підказали користувачі соцмереж, в інформаційному просторі ширяє неймовірна кількість новин з ключовими… 93%. Хтось скаже: «Чортівня якась!», і до певної міри буде правий. Якщо й шукати тут якусь логіку, то тільки не класичну. І взагалі, не варто дошукуватися серйозних причіпок сьогодні, у п’ятницю…

Особлива подяка укладачу добірки – заслуженому журналісту України, автору відомого проекту «Служба розшуку дітей», письменнику, режисеру та просто веселій людині Руслану Горовому.

Руслан Горовий
Руслан Горовий

Отож приготувалися? Поїхали!

1.«Укрзалізниця пояснила, чому пасажирські вагони зношені на 93%»

Надважлива новина, адже в вагонах ми возимо власні (вибачте за слово) дупи, речі – усе дороге та вкрай потрібне.

Прес-служба "Укрзалізниця" повідомила, що наразі середній вік вагонів пасажирського парку складає 31,8 рік (при нормативному терміні служби вагонів 28 років), а загальний відсоток зносу – 92,8%. Такі показники, за словами представників компанії, є результатом багаторічного невиконання бюджетних планів з оновлення вагонів. Мовляв, усі пасажирські вагони (583 шт.), що купувалися за останні 25 років, були придбані "Укрзалізницею" за власний рахунок.

2. «Херсонський порт наростив перевалку зерна на 93%»

Не менш важлива новина, адже із зерна ми робимо хліб, який потім їмо і він виходить з того, шо ми возимо в зношених вагонах Укрзалізниці.

За підсумками січня-вересня 2016 року Херсонський порт перевалив 654,56 тис. т зерна, що на 92,8% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Про це свідчать дані Адміністрації морських портів України. Згідно з повідомленням, за звітний період перевалка хлібних вантажів склала на 54,6% показників 2015-го.

3. «93% наявної у світі ядерної зброї належить США і Росії»

Страшно жити, бо щоб ми не їли і куди б не возили свої (вибачте за слово) дупи, ми усі під «ковпаком».

Країни активно інвестують в розвиток ядерної зброї. Про це говорять співробітники Стокгольмського інституту досліджень проблем миру (SIPRI). У їхньому звіті зазначається, що в 2017 році у світі налічується 14 935 ядерних боєголовок (в 2016 році ця цифра склала 15 395). При цьому 93% світового ядерного арсеналу припадає на дві країни: Росію (володіє 7 тис. ядерними боєголовками) і США (6,8 тис.), з них на озброєнні знаходяться відповідно 1950 і 1800.

4. «За ухвалення закону, який би регулював оборот зброї, виступає 93% українців»

Але є і гарні новини! Якщо на США та Росію (чи то Московію) ми не можемо впливати, то на бандитів вже морально готові.

Громадські активісти підрахували, що сьогодні в Україні близько 1 млн. одиниць зареєстрованої зброї. А скільки незареєстрованої - ніхто не знає. У Верховній Раді вже кілька скликань лежить законопроект про легалізацію зброї для населення. Стверджується, що за ухвалення цього закону виступає 93% українців, при цьому 89% – підтримують включення в цей закон норми про надання громадянам права на володіння короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю для самозахисту.

5. «93% дітей, що захворіли на кір в Одесі, не були щеплені»

Тут нема чого коментувати, діти наше майбутнє, батьки інколи мають включати той орган, який вони возять вагонами та напихають хлібом.

За даними міського департаменту охорони здоров'я, з усіх дітей, хворих на кір з початку захворюваності в цьому році в Одесі, 93% не були щеплені. Хоча за повідомленнями місцевих чиновників, усі дитячі поліклініки Одеси забезпечені вакциною для профілактики кору, паротиту та краснухи.

6. «Етап пробного ЗНО: явка склала 93%».

Теж про нащадків. І теж важливо, бо як почитаєш інколи закони, то враження, що неуків розвелося до біса.

За даними регіональних центрів оцінювання якості освіти участь у квітневому пробному тестуванні взяли 86 тис. 820 осіб, що складає 93,09% від загальної кількості зареєстрованих для проходження пробного ЗНО з цих предметів. Найбільш активними виявилися учасники, які прийшли складати тест з хімії – 96,06% від загальної кількості зареєстрованих, найменш –  із російської мови (79,03%).

7. «93% кібератак можна запобігти».

Дуже корисно знати, бо не так давно всі ми плакали через те, що вірус «Петя» поїв усю «інфу» на комп’ютерах.

Інструменти розкриття кіберзлочинів розвиваються так само швидко, як і "вірусотворчість". Аналіз кіберінцидентів будь-яких масштабів показує, що до 93% атак можна було запобігти, хоча єдиної відповіді на питання "як?" не існує.

8. «93% електроенергії "ДТЕК" виробив з газового вугілля»

Ну, і куди ж без Ахметова!

Теплоелектростанції компанії ДТЕК (входить в бізнес-імперію CKM Рината Ахметова) в червні відпустили в мережу 93% електроенергії з українського вугілля марки Г (газовий) і 7% електроенергії з імпортного вугілля марки А (антрацит). «Максимальне використання потужностей ТЕС на марці Г є пріоритетом для «ДТЕК», - заявила прес-служба компанії.

9. «Рівень оплати населенням за надані комунальні послуги становить 93%»

Ні, ну українці просто знущаються з Ахметова! Яку б хитру формулу для визначення ціни вугілля і електрики не придумали, їм усе по цимбалах!

Платіжна дисципліна українців впродовж 2016 року зберігається стабільно добра, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. Звітні дані Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), свідчать, що рівень оплати населенням за надані комунальні послуги з централізованого опалення, гарячого водопостачання за 2016 рік становить 93%, це відповідає рівню оплати у 2014-2015 рр.

10. «Астероїд, який вбив динозаврів, знищив 93% ссавців»

Трохи жаху. До речі, якщо ви не знали, усі ми, живучи тоді, теж могли постраждати. Може не всі, але абсолютна більшість.

Британські біологи розрахували, що масове вимирання, яке було 66 мільйонів років тому наприкінці крейдяного періоду, захопило крім динозаврів до 93% видів ссавців. У той же час виявилося, що протягом 300 000 років після катастрофи їх біологічне різноманіття повністю відновилося і навіть збільшилося. Дослідження опубліковано в Journal of Evolutionary Biology.

11. «Знижка 93% на вхід в стриптиз-клуб»

І насамкінець про хороше (вибачте, але не рекламуючи конкретний заклад).

На різних купонних сайтах часом можна знайти повідомлення про 93% знижки, наприклад, на вхід в стриптиз-клуб для одного або двох.  Коктейль a-ля «Кривава Мері» в подарунок. Звичайно, скористатися купоном можуть тільки повнолітні клієнти.

Тобто, на фоні всього викладеного, інформація злощасного полковника про 93% учасників АТО, які на його думку є «потенційною загрозою для суспільства» - це взагалі тупе непорозуміння. Адже кожному лікарю відомо, що немає здорових людей, є просто недообстежені.

Оксана Поліщук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-