Адвокату Януковича відмовили у відводі двох суддів

Адвокату Януковича відмовили у відводі двох суддів

Укрінформ
Оболонський районний суд м. Києва відмовився задовольняти заяву адвоката екс-президента Віктора Януковича Максима Гераська про відвід головуючого судді Владислава Дев'ятка.

Відповідне рішення у четвер оприлюднив один суддя із колегії суддів, що розглядає справу Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Суд ухвалив, що ця заява не підлягає задоволенню. У заяві Гераська про відвід головуючого судді Дев'ятка відмовити", - сказав суддя.

Після цього адвокат заявив відвід вже іншому судді із колегії суддів, що розглядає справу про держзраду Януковича, - Максиму Титову.

Читайте також: Адвокат Януковича: Жодне з моїх клопотань не задовольнили, навіть – про обід

"Хочу заявити відвід судді Максиму Титову", - сказав Герасько.

Однак і цього разу у відводі судді було відмовлено. "Суд ухвалив, що заява про відвід Тітова не підлягає задоволенню. Суд ухвалив відмовити у задоволенні цієї заяви", - сказав суддя.

Як повідомляв Укрінформ, Гераська призначили новим адвокатом Януковича у справі про держзраду після того, як Оболонський райсуд Києва 17 серпня задовольнив самовідвід держадвоката Віталія Мешечека.

Герасько заявляє, що йому необхідно три місяці для ознайомлення з матеріалами справи про держзраду екс-президента.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-