На авто в ЄС: українці зможуть перетнути кордон тільки з техталоном

На авто в ЄС: українці зможуть перетнути кордон тільки з техталоном

Укрінформ
З наступного року всі автомобілі, які подорожують з України до країн-членів ЄС, обов’язково повинні мати відповідний талон проходження технічного огляду транспортного засобу.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

Також технічний огляд буде обов'язковим при першій реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

"З наступного року, згідно з положеннями Женевської угоди 1958 року, директивами ЄС та вимогами Угоди про асоціацію України з ЄС, всі автомобілі, які подорожують з України до країн-членів ЄС, обов’язково повинні мати відповідний талон проходження технічного огляду транспортного засобу. Також технічний огляд буде обов'язковим при першій реєстрації та перереєстрації транспортного засобу", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Мінінфраструктури обіцяють вводити обов'язковий технічний огляд дорожніх транспортних засобів в Україні поетапно.

Читайте також: Біометрична система на кордоні запрацює з 1 січня - Порошенко

«Зараз перед нами стоїть завдання поетапного введення обов'язкового технічного огляду. В нас вже є відповідні нормативно-правові акти, які набувають чинності у наступному році, і нам потрібно якісно до цього підготуватись. Залучаються найкращі світові практики та експерти. Ми хочемо, щоб технічний огляд проводили приватні компанії, які акредитовані НААУ, мають лабораторії, достатню матеріально-технічну базу та відповідають усім вимогам, встановленим чинним законодавством», - зазначив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Наразі обов'язковий технічний огляд мають проходити транспортні засоби, які здійснюють комерційні перевезення. З наступного року, згідно з положеннями Женевської угоди 1958 року, директивами ЄС та вимогами Угоди про асоціацію України з ЄС, всі автомобілі, які подорожують з України до країн-членів ЄС, обов’язково повинні мати відповідний талон проходження технічного огляду транспортного засобу. Також технічний огляд буде обов'язковим при першій реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-