Суд не дав адвокату Януковича більше часу на ознайомлення зі справою

Суд не дав адвокату Януковича більше часу на ознайомлення зі справою

Оновлено
Укрінформ
Оболонський райсуд відмовився надати державному адвокату Максиму Гераську додатковий час для ознайомлення з матеріалами справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши сторони процесу, суд дійшов висновку, що у захисника було достатньо часу для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, тому ухвалив рішення відмовити у клопотанні", - заявив суддя.

Герасько, подаючи клопотання про надання йому додаткового часу для ознайомлення з аудіо- і відеоматеріалами у справі екс-президента Януковича, заявив, що йому необхідно три місяці, щоб ознайомитися з цими матеріалами доказової бази сторони обвинувачення.

Читайте також: Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

Адвокат заявив, що якщо клопотання не буде розглянуто і додатковий час не буде надано, а суд продовжить засідання у цій справі, то він буде вважати, що "здійснюється кримінальне правопорушення, я викличу поліцію".

Однак суд відмовив у задоволенні клопотання.

Водночас після цього Герасько подав заяву про відвід секретарю суду. За його словами, вона здійснила запис допиту колишнього постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва не через програму "Камертон", а через іншу програму, хоча всі інші записи судових засідань були записані через цю програму.

Суд видалився до нарадчої кімнати приймати рішення про відвід секретарю суду.

Як повідомляв Укрінформ, Гераська призначили державним адвокатом Януковича 21 серпня.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-