Напад на

Напад на "Схеми": охоронці готові до перевірки на поліграфі - Гелетей

Укрінформ
Співробітники Управління державної охорони (УДО), причетні до конфлікту зі знімальною групою програми "Схеми", готові пройти перевірку на поліграфі.

Про це заявив начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей 20 вересня під час засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики.

"Ключовий момент: ніхто не забороняв знімати, але журналістів попросили не входити до режимної зони. Із 17:00 до 24:00 знімальній групі програми "Схеми" не забороняли, а обмежували зйомку, вони могли продовжувати знімати на дозволеній відстані. Службове розслідування поки не завершене, адже ми перевіряємо інформацію, отриману від пана Михайла (Ткача, журналіста програми "Схеми" - ред.). Усі військовослужбовці УДО готові пройти перевірку на детекторі брехні разом із паном Михайлом. Більше того, ті люди, які проводили службове розслідування, щоб воно не було упередженим, так само підуть на детектор брехні", - зазначив Гелетей.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст "Схем" Михайло Ткач заявив, що увечері 15 вересня співробітники УДО скоїли напад на знімальну групу проекту біля одного з ресторанів у Конча-Заспі під Києвом. За його словами, у закладі в той час перебували Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко та ще ряд політиків.

Читайте також: Сюмар сподівається, що розслідування нападу УДО на журналістів "Схем" продовжать

Управління державної охорони розпочало службове розслідування за фактом нападу співробітників УДО на знімальну групу програми "Схеми".

Крім того, начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей зателефонував до головного редактора Радіо Свобода Інни Кузнєцової і вибачився перед журналістом Михайлом Ткачем через поведінку співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-