Сюмар сподівається, що розслідування нападу УДО на журналістів

Сюмар сподівається, що розслідування нападу УДО на журналістів "Схем" продовжать

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань свободи слова Вікторія Сюмар сподівається, що розслідування за фактом нападу співробітників Управління державної охорони (УДО) на знімальну групу програми "Схеми" триватиме, а правоохоронці з'ясують, чи мало місце порушення прав журналістів.

Про це вона заявила 20 вересня під час засідання комітету.

"Стався інцидент щодо застосування сили до журналістів - оце нас хвилює в даному випадку найбільше. Це має ознаки перешкоджання професійній діяльності журналістів. Ми розуміємо важливість обов'язків УДО, але нам треба дійти згоди, щоб таких випадків більше не траплялося. Мені здається, що дуже правильно, що УДО призначило внутрішню перевірку цієї історії. Сподіваюсь, що це розслідування буде продовжено і що правоохоронні органи будуть розслідувати цю справу, чи було там порушення журналістських прав. Я вважаю, якщо винні особи будуть покарані і ми зможемо вийти на діалог, яким чином нам надалі уникати таких конфліктів, це стане прикладом для інших працівників УДО. Від цього виграємо ми всі - і імідж Управління державної охорони, й імідж Президента, і імідж влади, й імідж держави Україна загалом", - сказала Сюмар.

Вона також акцентувала на необхідності узгоджувати з міжнародними організаціями внутрішні інструкції щодо взаємодії силових структур і ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст "Схем" Михайло Ткач заявив, що увечері 15 вересня співробітники УДО скоїли напад на знімальну групу проекту біля одного з ресторанів у Конча-Заспі під Києвом. За його словами, у закладі в той час перебували Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко та ще ряд політиків.

Читайте також: Гелетей вибачився перед журналістом за напад держохорони на знімальну групу

Управління державної охорони розпочало службове розслідування за фактом нападу співробітників УДО на знімальну групу програми "Схеми".

Крім того, начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей зателефонував до головного редактора Радіо Свобода Інни Кузнєцової і вибачився перед журналістом Михайлом Ткачем через поведінку співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-