МЗС вимагає від Росії пустити українських лікарів до Павла Гриба

МЗС вимагає від Росії пустити українських лікарів до Павла Гриба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає допустити українських лікарів до незаконно затриманого Росією громадянина України Павла Гриба.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з недопуском російською стороною, незважаючи на численні звернення, українських лікарів до незаконно утримуваного громадянина України Павла Гриба... Враховуючи критичний стан здоров’я П.Гриба, міністерство вимагає від російської сторони невідкладно надати можливість провести обстеження затриманого українськими лікарями, які готові терміново прибути до місця його тримання", - наголошують у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС нагадали, що 11 вересня Європейський суд з прав людини надав РФ термін до 25 вересня 2017 року повідомити суд про актуальний стан здоров'я Павла Гриба та про рекомендовані йому лікарські препарати.

"Закликаємо міжнародну спільноту засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим громадянином України П.Грибом та посилити політичний і дипломатичний тиск на Російську Федерацію задля його звільнення", - йдеться у коментарі.

Читайте також: Викраденого українця Гриба відвезли із СІЗО Краснодара в лікарню - батько

Як повідомлялось, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі, куди поїхав зустрітися з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті.

Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону.

Пізніше з'ясувалося, що Гриб перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у тероризмі.

Правоохоронні органи Краснодара заарештували Гриба до 17 жовтня.

15 вересня батько хлопця Ігор Гриб заявив, що його сина з невідомих причин перевезли із краснодарського СІЗО у лікарню.

Він додав, що українська сторона направила лист-звернення до Росії із проханням допустити комісію лікарів від Міністерства охорони здоров'я для обстеження його сина, який має рідкісне захворювання і потребує постійного прийому ліків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-