У НАБУ розповіли про обшуки у підприємця, що начебто позичив кошти Дейдею

У НАБУ розповіли про обшуки у підприємця, що начебто позичив кошти Дейдею

Укрінформ
Слідчі дії, які детективи здійснюють 15 вересня на Дніпропетровщині за місцем роботи і проживання підприємця, який начебто позичив кошти родині народного депутата Євгена Дейдея, є законними.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України.

«Слідчі дії, які детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють 15 вересня 2017 року на Дніпропетровщині, є законними та відбуваються із дотриманням процесуального законодавства і стандартів етичної поведінки», - зазначається у повідомленні.

НАБУ підкреслює, що слідчі дії проводяться відповідно до ухвал суду та є продовженням розслідування детективами НАБУ фактів імовірного незаконного збагачення народного депутата Євгена Дейдея, яке було розпочато у листопаді 2016 року. 

«Заяви народного обранця, який в даному випадку є зацікавленою стороною, про нібито порушення з боку детективів НАБУ не відповідають дійсності. Якщо ж народний обранець має з цього приводу іншу думку, він може оскаржити дії детективів у встановленому законом порядку», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Обстрілів в районі, де поранили Дейдея, у п’ятницю не було - ЗМІ

Як повідомлялося, у червні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко на підставі доказів, зібраних НАБУ і САП, вніс до Верховної Ради подання на позбавлення Євгена Дейдея (фракція «Народний фронт») депутатської недоторканності.

3 липня Регламентний комітет ВР визнав це подання «недостатньо обгрунтованим». 

11 липня за результатами розгляду даного подання у сесійній залі депутати Верховної Ради не надали згоди на притягнення свого колеги до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-