"Заплямовані мантії" у Верховному Суді підірвуть довіру до реформи - Брюссель

Укрінформ
Остаточне рішення Вищої ради правосуддя щодо призначення нового складу суддів Верховного Суду дає Україні історичну можливість вивести судову реформу в країні на новий рівень. Водночас, призначення хоча б кількох суддів із заплямованою репутацією може підірвати довіру до всієї реформи.

Про це йдеться у коментарі щодо остаточного та ключового етапу призначення суддів Верховного Суду, опублікованого у Фейсбуці Представництва ЄС в Україні. 

“Призначення хоча б кількох суддів із заплямованою репутацією може підірвати довіру до всієї реформи. Створення нового Верховного Суду є унікальною можливістю відновити довіру суспільства до судової системи, яку Україна не може упустити”, - йдеться у коментарі.

Наголошується, що ЄС уважно слідкував за процесом відбору та надав значну підтримку в цьому питанні.

Читайте також: Вирок Чийгозу буде оскаржений у Європейському суді з прав людини - МінТОТ

“Тепер Вища рада правосуддя відповідає за призначення суддями лише тих кандидатів, чия доброчесність, незалежність, а також професійність є безсумнівними. Такі високі вимоги можуть привести до того, що цього року будуть заповнені не всі з передбачених 120 місць. Проте Верховний Суд може розпочати роботу при наявності щонайменше 65 суддів”, - зазначається у коментарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-