Поліція діятиме щодо Саакашвілі в межах чинного КПК - речник МВС

Поліція діятиме щодо Саакашвілі в межах чинного КПК - речник МВС

Укрінформ
Поліція буде діяти щодо екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі відповідно до норм чинного Кримінального процесуального кодексу.

Про це Укрінформу повідомив речник МВС Артем Шевченко, відповідаючи на запитання, чи буде поліція затримувати Саакашвілі, якщо він не приїде оформлюватися у пункт пропуску «Шегині» або до підрозділів Міграційної служби.

"Поліція буде діяти відповідно до норм чинного Кримінального процесуального кодексу, під процесуальним керівництвом прокуратури і відповідно до всіх прийнятих судових ухвал", - сказав Шевченко.

Читайте також: Геращенко про "прорив Саакашвілі": задачею провокаторів була кров

Як повідомлялося, 10 вересня близько 20 години група агресивно налаштованих осіб з боку в`їзного шлагбаума у пункті пропуску «Шегині» зчинила бійку з представниками Національної поліції та Держприкордонслужби, вдерлася до пункту пропуску, порушила державний кордон України та сприяла незаконному порушенню державного рубежу групою осіб, серед яких були Міхеїл Саакашвілі і ряд народних депутатів України. 

Під час інциденту з проривом кордону прихильниками Саакашвілі 11 бійців Національної поліції і 5 працівників Держприкордонслужби дістали тілесні ушкодження.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону Саакашвілі та його прибічниками.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував Саакашвілі та всім іншим учасникам прориву два варіанти дій: прибути в пункт пропуску "Шегині" і пройти процедуру оформлення і/або прибути в підрозділ Міграційної служби.

За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, разом із Саакашвілі участь у прориві кордону брали народні депутати Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов, а також екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-