Геращенко про

Геращенко про "прорив Саакашвілі": задачею провокаторів була кров

Укрінформ
За фактом прориву державного кордону екс-головою Одеської ОДА та екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі та його прихильниками можуть з'явитися інші статті Кримінально-процесуального Кодексу. 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Слідчі військової прокуратури встановлять, що, власне кажучи, сталося, зберуть докази і кваліфікують цю подію за статтями ККУ. Це незаконне перетинання державного кордону групою осіб, це організація незаконного перетину державного кордону, нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцям під час виконання службових обов'язків. Можливо, з'являться ще інші статті", – зазначив він.

Водночас народний депутат, радник голови МВС Антон Геращено у коментарі телеканалу "112 Україна" додав, що наразі поліція і прокуратура ідентифікують осіб, які разом із Саакашвілі порушили кордон України.

Геращенко назвав це провокацією і "дуже небезпечним прецедентом".

"Задача провокаторів була така – щоб побачити кров, щоб хтось їх побив, щоб влада використала щодо них дубинки чи зброю. Потім вони могли б далі піднімати хвилю народного протесту. Цього не сталось. А до відповідальності будемо притягувати", – підкреслив він.

Читайте також: Фріз прирівняла "прорив Саакашвілі" до захоплення військових частин у Криму

Як повідомлялося, 10 вересня Саакашвілі прибув до України. Він буквально прорвався в країну, тому що юрба, що зібралася біля КП "Шегині", прорвала кордон з українського боку і влаштувала бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим прихильники Саакашвілі сприяли незаконному перетину державного кордону групи осіб, в тому числі й народних депутатів. На місце події виїхала слідча група військової прокуратури, яка планувала разом з Національною поліцією встановити всі обставини події і дати кваліфікацію правопорушення. 

За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за фактом інциденту 16 прикордонникам і поліцейським довелося надати медичну допомогу.

Згодом стало відомо, що поліція Львівської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості за ознаками злочину про незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-