Рева пояснив, як збільшуватимуть стаж для виходу на пенсію

Рева пояснив, як збільшуватимуть стаж для виходу на пенсію

Укрінформ
Збільшення страхового стажу до 35 років для виходу на пенсію - це необхідність, але уряд пропонує плавний перехід до такої норми.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час Години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запровадження нових вимог до страхового стажу, встановлення жорсткого співвідношення мінімальної заробітної плати та пенсії закладе основу до формування бездефіцитності Пенсійного фонду у довгостроковій перспективі. Ми не можемо одразу запровадити, тому пропонуємо десятирічний перехід. До 35 років (страхового стажу - ред.) ми будемо йти десятиріччя. Бездефіцитності ми зможемо досягти тільки після цього періоду», - сказав Рева.

За його словами, у рамках пенсійної реформи також пропонується закріпити можливість виходу на пенсію тим громадянам, які працювали та сплачували внески 25 і більше років. «Тобто, ми не збільшуємо пенсійний вік для тих, хто вже має повний страховий стаж", - додав міністр.

Так, зазначив Рева, наступного року передбачається для тих громадян, хто має 15-25 років стажу і досягли пенсійного віку, виплачувати спеціальну державну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму. 

Читайте також: Солідарна пенсійна система в нинішньому вигляді нежиттєздатна - Рева

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282 голосами підтримала у першому читанні законопроект №6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Профільний комітет 6 вересня підтримав законопроект, запропонований до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-