Власники авто з єврономерами вирішили припинити протест під Радою

Власники авто з єврономерами вирішили припинити протест під Радою

Укрінформ
Власники автомобілів з іноземними номерами, які два дні протестували під Верховною Радою, вирішили припинити акцію.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мітингувальники розходяться під Гімн України.

"Всім велике дякую, прошу роз'їхатися по регіонах", - звернувся зі сцени до учасників акції один із організаторів, додавши, що "вже встановлений діалог, ми досягли зараз більшого, ніж було".

З мітингувальниками розмовляв народний депутат Роберт Горват (фракція БПП). 

Він повідомив Укрінформу, що мітингувальникам буде доведено суть меморандуму щодо врегулювання ситуації з нерозмитненими автомобілями, який вже погоджено. "Я так розумію, що вся ця ситуація пов'язана з тим, що у протестувальників просто не було інформації про хід переговорів", - зауважив депутат.

Читайте також: У Раді заявляють, що власники авто на єврономерах не бажають компромісу

Зокрема, за словами Горвата, напередодні була пропозиція легалізувати всі автомобілі старше 2000 року у відповідності із законом №3251 (Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів) і поставити запобіжник, "щоб не завозили велику кількість литовських і інших машин".

Як повідомляв Укрінформ, власники автомобілів з іноземними номерами у середу, 6 вересня, розпочали акцію під Верховною Радою з вимогою здешевлення розмитнення вживаних автомобілів, які ввозяться з Європи.

Раніше у четвер голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зазначала, що ініціативна група, яка представляє власників авто на єврономерах, відмовилась від підписання меморандуму про врегулювання ситуації з нерозмитненими автомобілями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-