У Раді заявляють, що власники авто на єврономерах не бажають компромісу

У Раді заявляють, що власники авто на єврономерах не бажають компромісу

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики стверджує, що ініціативна група, яка представляє власників авто на єврономерах, що мітингували під Радою, відмовилась  підписувати меморандум про врегулювання ситуації з нерозмитненими автомобілями.

Про це Ніна Южаніна сказала у коментарі Укрінформу.

«Меморандум не підписаний по причині того, що ініціативна група, яка була від протестувальників, відмовилась від цього»,- сказала Южаніна.

За її словами, положення меморандуму детально проговорювались з представниками ініціативної групи і були детально відпрацьовані всі підходи і норми, які могли б бути компромісними для всіх сторін.

Як зазначила Южаніна, меморандум передбачав ухвалення вже на наступному пленарному тижні закону, яким би вносились зміни, зокрема, в податкове законодавство.

«Цей закон надав би можливість закрити кордони від продовження ввезення таких автомобілів»,- повідомила Южаніна.

Наступним етапом домовленостей, за її словами, мало бути гарантування автовласникам нерозмитнених автомобілів, що вони не будуть підлягати перевіркам правоохоронними органами до ухвалення іншої частини законодавства. «Яка б дозволила їм розмитнити ці автомобілі і поставити на облік в Україні», - уточнила голова комітету.

При цьому Южаніна додала, що єдиним можливим способом врегулювання ситуації може бути лише підписання всіма сторонами меморандуму. 

Читайте також: Під Радою знову мітингують власники авто з єврономерами

Як повідомляв Укрінформ, власники автомобілів з іноземними номерами проводять з середи, 6 вересня, проводять акцію під Верховною Радою з вимогою здешевлення розмитнення вживаних автомобілів, які ввозяться з Європи.

Мітингувальники, серед іншого, обурені великими штрафами, які почали накладати суди на водіїв машин із єврономерами за порушення митних правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-