Україна повернула свої позиції за Кіотським протоколом - Семерак

Україна повернула свої позиції за Кіотським протоколом - Семерак

Укрінформ
Комітет з дотримання Кіотського протоколу засвідчив, що Україна виконує в повному обсязі вимоги звітності щодо своїх зобов’язань за Кіотським протоколом.

Таке рішення ухвалено на засіданні комітету у Бонні, повідомив у Facebook міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. 

"По-перше, Україна завершила усі заходи, визначені у плані із забезпечення відповідності вимогам Кіотського протоколу. По-друге, Україна виконала свої зобов’язання за першим періодом дії Кіотського протоколу. По-третє, Комітет із дотримання Кіотського протоколу засвідчив, що питання відносно відповідності України вимогам Кіотського протоколу вирішено (дослівно – “більше не продовжується”)", - зазначив міністр.

Він нагадав, що торік Комітет з дотримання Кіотського протоколу Секретаріату Рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату ухвалив рішення щодо невиконання Україною у повному обсязі вимог звітності щодо своїх зобов’язань за Кіотським протоколом. 

Читайте також: Зміни клімату – які шанси, чи є вихід?

За словами міністра, такими виявилися наслідки відключення у серпні 2015 року Національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів України.

"Без перебільшень, це могло б мати справді серйозні наслідки для нас. Упродовж багатьох років за різних урядів до кіотських грошей ставилися як до ресурсу, який добре "освоїти". "Папєрєдніки" чхали на імідж країни, який ставав усе гірше і гірше, бо ми виглядали дикунами, які не дотримують свого слова і не виконують зобов'язань", - розповів Семерак. 

Він зауважив, що з вересня минулого року Мінприроди провело десятки переговорів та виконало велику кількість завдань, щоб підтвердити, що Україна – надійний учасник процесів за Кіотським протоколом.

Кіотський протокол - міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів. Головна її мета - стабілізувати рівень концентрації парникових газів в атмосфері на рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети.

Протокол ухвалено в Кіото 11 грудня 1997 року. Період його підписання відкрився 16 березня 1998 року і завершився 15 березня 1999 року. Кіотський протокол почав діяти з 16 лютого 2005 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-