Військові в АТО отримають зимову форму до кінця місяця - Міноборони

Військові в АТО отримають зимову форму до кінця місяця - Міноборони

Укрінформ
Військовослужбовці, які виконують завдання в зоні АТО, отримають нові комплекти зимового одягу до кінця вересня.

Про це розповів заступник начальника центрального управління речового забезпечення тилу ЗСУ Дмитро Кузнєцов під час прес-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"На сьогодні у центрах забезпечення ЗСУ накопичено необхідний ресурс майна, який дозволяє розпочати забезпечення військ. В першу чергу організовано забезпечення військ, задіяних до виконання завдань у районі АТО, відновлення боєздатності військ, а також надалі буде організовано забезпечення військ, які перебувають у пунктах постійної дислокації. За планами до кінця вересня цього року ми завершимо речове забезпечення", - сказав Кузнєцов.

Читайте також: Пристайко назвав перевагу української армії перед військами НАТО

На запитання щодо наявної кількості комплектів одягу Кузнєцов відповів, що це "чутлива" інформація, проте зазначив, що цьогоріч кількість збільшено на 20%.

"Це дуже чутлива інформація, проте можу зазначити, що вироблено більше сотні тисяч комплектів. Порівняно з минулим роком це на 20% більше", - пояснив Кузнєцов. 

При цьому він додав, що весь особовий склад до кінця року отримає нову зимову форму.

Кузнєцов зауважив, що вартість зимового комплекту складає приблизно 8 тис. грн. 

З Харкова в зону АТО вирушать автоколони із зимовим одягом для бійців / Фото: В'ячеслав Мадієвський

Вперше в комплект одягу входять куртки зимові з поліпшеним утепленням, флісові куртки, зимові флісові рукавички з замшевими наладонниками, вводиться шарф "труба". Додатково було введено два комплекти зимової білизни, три пари зимового взуття з високими берцями. 

За даними відомства, термін експлуатації зимового костюма в пункті постійної дислокації становить три роки. У зоні АТО терміни експлуатації не встановлюються, у разі пошкодження речового майна при виконанні бойових завдань воно замінюється.

Зимова куртка з даного комплекту може використовуватися в температурному діапазоні від +10 до -30 градусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-