Справа Марківа: Україна пропонує Італії спільне розслідування – Єнін

Справа Марківа: Україна пропонує Італії спільне розслідування – Єнін

Укрінформ
Генеральна прокуратура України планує створити спільну слідчу групу з італійськими партнерами у справі бійця Нацгвардії Віталія Марківа.

Про це в інтерв'ю виданню Insider сказав заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Ми готові всебічно допомагати у встановленні істини у цій справі. За ініціативи Генпрокуратури ми буквально тиждень тому запропонували італійській стороні створити спільну слідчу групу, бо Служба безпеки України також веде кримінальне провадження за фактом загибелі Роккеллі з кваліфікацією "теракт", - сказав Єнін.

Він додав, що ГПУ запросила італійських колег відвідати Україну і отримати максимальний доступ "до матеріалів нашого слідства, до місця вчинення злочину". Водночас ми попросили розглянути можливість пом'якшення запобіжного заходу для пана Марківа, який нині перебуває під вартою".

"Ми уважно спостерігаємо за перебігом розслідування вбивства італійського журналіста Роккеллі, в якому одним із фігурантів є громадянин України Віталій Марків. Безумовно, ми співчуваємо близьким пана Роккеллі і віримо в об'єктивність італійського правосуддя", - наголосив заступник генпрокурора.

Читайте також: В Італії у справі Марківа допитали українського нардепа

Як повідомляв Укрінформ, поліція Італії 30 червня заарештувала бійця Нацгвардії Марківа. Прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує Марківа в умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Роккеллі 24 травня 2014 року біля окупованого на той час Слов'янська Донецької області. Генеральна прокуратура України стверджує, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Національної гвардії, в лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-