НАЗК квапить Укравтодор з антикорупційною програмою

НАЗК квапить Укравтодор з антикорупційною програмою

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами перевірки Державного агентства автомобільних доріг України Укравтодорі винесло припис в.о. голови Укравтодор Славоміру Новаку затвердити антикорупційну програму.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Як зазначили у НАЗК, "Укравтодор" не затвердив антикорупційної програми, що є порушенням ст. 19 ЗУ "Про запобігання корупції". 

"Станом на 3 липня 2017 року антикорупційні програми окремих органів, у тому числі й "Укравтодору", на погодження до Національного агентства не надійшли", - йдеться у повідомленні.

Крім того, "Укравтодор" проігнорував запит Національного агентства та порушив вимоги статті 12 Закону України "Про запобігання корупції".

"За результатами перевірки в Укравтодорі Національне агентство винесло припис в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України Новаку С.Р. стосовно:

 Усунення порушень Закону в частині затвердження антикорупційної програми Укравтодору на 2017 рік та надання її на погодження до Національного агентства, а також надання інформації та документів на запит Національного агентства від 05 липня 2017 року.

Проведення службового розслідування з метою з’ясування причин та умов порушення посадовими особами Укравтодору вимог частини першої статті 19 Закону.

Притягнення до дисціплінарної відповідальності винних осіб за результатами проведеного службового розслідування", - наголосили у НАЗК.

Читайте також: В Укравтодорі пояснили, за який період Новак отримав майже 900 тисяч зарплати

Водночас в Національному агентстві наголосили, що цей припис є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 18846 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-