Нацгвардійці тепер присягатимуть на площі біля Верховної Ради - Аваков

Нацгвардійці тепер присягатимуть на площі біля Верховної Ради - Аваков

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що нацгвардійці тепер складатимуть присягу на площі Конституції біля Верховної Ради, де два роки тому загинули в результаті сутичок четверо бійців Нацгвардії.

Про це він заявив у середу під час відкриття пам'ятної дошки загиблим бійцям, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас те, що сталося тоді, - була велика трагедія, велике усвідомлення. Тому ми прийняли рішення, що буде дуже правильно і чесно надалі приймати присягу національним гвардійцям тут, на цьому місці, на площі біля Верховної Ради, на місці, де хлопці виконали свій обов’язок", - сказав Аваков.

Він також додав, що меморіальна дошка на честь загиблих нацгвардійців буде "нагадуванням про хлопців, які заплатили за новий порядок своїм життям".

Читайте також: Бійня під Радою: суд знову відклали через неявку частини обвинувачених

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради сталися сутички після того, як парламент підтримав у першому читанні зміни в Конституцію щодо децентралізації. Активісти штурмували Раду. Вибухнула бойова граната. Загинуло четверо бійців Нацгвардії. Постраждали 157 осіб.

У четвер, 31 серпня, в Києві на будівлі парламенту встановили пам'ятну дошку загиблим два роки тому 4 бійцям Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-