У Клімкіна прокоментували пошуки зниклого в Білорусі українця

У Клімкіна прокоментували пошуки зниклого в Білорусі українця

Укрінформ
Українські дипломати роблять усе можливе, щоб з’ясувати місцезнаходження зниклого в Білорусі Павла Гриба, попри відсутність належного рівня співпраці з білоруської сторони.

Про це в інтерв’ю “5 каналу” заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми намагаємося з’ясувати ситуацію (із Грибом. - Ред.) і взагалі зробити все можливе для того, щоб змінити цю ситуацію. Звичайно, сказати, що білоруси співпрацюють так, як належить, ми, на жаль, не можемо”, - сказала Зеркаль.

Вона додала, що білоруська сторона отримала ноту з цього питання.

Водночас Зеркаль не змогла ані підтвердити, ані спростувати інформацію про ймовірне перебування Павла Гриба в Росії.

Читайте також: Клімкін обговорить з білоруським колегою справу зниклого українця Павла Гриба

“Ми підняли всіх консулів, усі працюють і всі намагаються з’ясувати ситуацію... Ми не розуміємо, де фактично, фізично він (Павло Гриб. - Ред.) знаходиться”, - підкреслила заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня 19-річний українець Павло Гриб поїхав до Білорусі і зник.

Український консул у Мінську Олександр Новосьолов повідомив, що Гриба немає серед затриманих або заарештованих в білоруських СІЗО.

Посольство України в Республіці Білорусь 28 серпня передало ноту до МЗС Білорусі щодо встановлення місцезнаходження Гриба.

Водночас за інформацією деяких ЗМІ, Павло Гриб вже знаходиться в Краснодарі, в місцевій ФСБ.

Батько хлопця вважає, що його виманила до Білорусі російська ФСБ, яка оголосила його у розшук за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-