У Мінсоцполітики не кажуть, які поправки увійдуть до проекту про підвищення пенсій

У Мінсоцполітики не кажуть, які поправки увійдуть до проекту про підвищення пенсій

Укрінформ
Пенсіонери з жовтня зможуть отримати пенсію за новими розрахунками, якщо Верховна Рада ухвалить законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» в першій половині вересня.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі каналу «112 Україна».

«Ми зацікавлені в тому, щоб це (ухвалення законопроекту - ред.) було зроблено у вересні місяці та якнайшвидше. Якщо це буде десь у першій половині вересня, то ми докладено всіх зусиль, щоб Пенсійний фонд вже у жовтні виплатив нові суми», - зазначив Шамбір.

Він повідомив, що нині триває доопрацювання законопроекту і підготовка його до другого читання в парламенті з урахуванням поправок.

На уточнююче запитання, які саме поправки враховані, а які відхилені, заступник міністра відповів: «Це вже робимо не ми, це робиться в комітеті Верховної Ради».

Читайте також: У процесі реформи зростуть і "пенсійні надбавки" – Гройсман

Як повідомлялося, законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» був ухвалений Верховною Радою 13 липня 2017 року в першому читанні. 

Водночас Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 16 серпня заявив, що наразі до законопроекту щодо пенсійної реформи є багато поправок від депутатів, які можуть зруйнувати розроблену урядом систему.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, до законопроекту щодо підвищення пенсій внесли поправки більше 70 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-