Слободян підозрює, що сина українського прикордонника виманила й підставила ФСБ

Слободян підозрює, що сина українського прикордонника виманила й підставила ФСБ

Укрінформ
Державна прикордонна служба України перевіряє інформацію свого співробітника Ігоря Гриба про те, що його сина російська ФСБ виманила до Білорусі, де хлопця затримали.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook

"Схоже, що у нашого колеги-прикордонника ФСБ виманили за кордон до Білорусі сина і там, за незрозумілих обставин, затримали. Зараз перевіряємо цю інформацію по службовій лінії", - написав він.

Слободян перепостив публікацію колеги Ігоря Гриба, який розповів, що 24 серпня його 19-річний син Павло поїхав до білоруського міста Гомеля на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Вона, за його словами, мала приїхати на зустріч із Російської Федерації.

Читайте також: Кім Чен Ин запросив "спеців" з ФСБ для навчання охоронців - ЗМІ

За домовленістю, Павло мав повернутись у той же день. Коли ж і наступного дня він не повернувся, батько поїхав до Гомеля на пошуки, де з’ясувалося, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 КК РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю м. Сочі. "Стало зрозуміло, що ФСБ виманило Павла до Гомеля під виглядом зустрічі з дівчиною та провело затримання", - написав прикордонник Ігор Гриб.

За його словами, після військової агресії РФ проти України Павло був активним дописувачем у соціальних мережах, часто не добирав слід щодо ворогів Батьківщини. Батько не виключає, що це могло стати приводом для провокативних дій ФСБ РФ.

При цьому участі в бойових діях на Сході України Павло не брав, та й служити в силових структурах йому заборонено за станом здоров'я - хлопець має інвалідність. "Павло постійно змушений приймати підтримуючи препарати. Відсутність ліків може привести до фатальних наслідків. Не знаю, чи відомо про це тим провокаторам з ФСБ, які влаштували цю ганебну акцію", - наголошує батько хлопця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-