МЗС дало рекомендації українцям, які планують поїздку за кордон

МЗС дало рекомендації українцям, які планують поїздку за кордон

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам, які планують подорож за кордон чи уже подорожують, уникати місць масових зібрань у зв'язку з високим рівнем терористичних загроз у країнах Європи, Азії та Африки.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України у Facebook.

"У зв’язку з загостренням безпекової ситуації через терористичні акти, що були вчинені останнім часом у країнах Європи, Азії та Африки, а також стихійними лихами (пожежами у Південній Європі, повенями в Азії) рекомендуємо громадянам України, які планують свою подорож за кордон, і тим, які вже перебувають за межами нашої держави, дотримуватися заходів безпеки, уникати місць масових скупчень людей, неухильно дотримуватися правил перебування іноземців у країнах перебування, виконувати усі законні вимоги представників державних органів влади, рекомендації рятувальних служб і стежити за повідомленнями правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

МЗС також рекомендує українцям, які перебувають за кордоном, бути обережними та дуже пильнимиь, уникати місць проведення протестних акцій, масових зібрань і мітингів.

У разі потрапляння у зону стихійного лиха необхідно дотримуватися вимог і рекомендацій рятувальних служб та правоохоронних органів.

У Департаменті консульської служби нагадали, що рекомендації стосовно дій населення у надзвичайних ситуаціях розміщені на офіційному сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій у розділі «Абетка безпеки».

Іноземні сервери з надзвичайних ситуацій та посилання на веб-сторінки рятувальних служб країн світу розміщені за веб-адресою.

Читайте також: У МЗС з'ясовують, чи є українці серед постраждалих під час землетрусу в Італії

У випадку надзвичайної ситуації, загрози життю та здоров’ю, громадянам України рекомендується невідкладно повідомляти про це місцеві правоохоронні органи, рятувальні служби, а також на «гарячу лінію» посольства або консульської установи країни перебування (контактна інформація розміщена на сайті «Поради подорожуючим від Консульської служби України»), або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України за номером телефону: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-