У Супрун кажуть, що за пологи буде платити держава

У Супрун кажуть, що за пологи буде платити держава

Укрінформ
Зміни в системі фінансування медичної допомоги, які пропонуються законопроектом №6327, передбачають стовідсоткову оплату державою пологів та спостереження за вагітністю через  Національну cлужбу здоров'я.

Пілотний проект з оплати цих послуг буде проведено у 2018 році, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"У 2018 році окремі послуги будуть оплачуватися з державного бюджету в рамках пілотних проектів. Одним з перших таких "пілотів" має стати оплата вартості пологів напряму пологовим будинкам від Національної служби здоров'я за єдиним для всієї країни тарифом", - йдеться у повідомленні. 

Водночас у МОЗ зазначили, що пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними в 2019 році і надалі. Медична реформа, запропонована законопроектом №6327 "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", передбачає перехід на нову модель фінансування державою медичних послуг, які надаються українцям. Зокрема, спеціалізовані та високоспеціалізовані медичні заклади з 2019 року почнуть отримувати від держави оплату за конкретно надані послуги конкретному пацієнту.

Читайте також: Супрун анонсує курси парамедиків для фельдшерів "швидкої"

Як відомо, законопроект "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" №6327 передбачає істотні зміни у фінансуванні системи охорони здоров’я та гарантує рівний доступ до медичних послуг для українців.

12 липня 2017 року парламентський комітет з питань охорони здоров’я рекомендував законопроект №6327 до ухвалення Верховною Радою у другому читанні та у цілому.

Законопроект №6327 "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" доступний для ознайомлення за посиланням

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-