Супрун анонсує курси парамедиків для фельдшерів

Супрун анонсує курси парамедиків для фельдшерів "швидкої"

Укрінформ
Поточного року Міністерство охорони здоров’я відкриє кілька курсів із підвищення кваліфікації для працівників екстреної допомоги, один із них - це курс спеціалізації парамедика.

Про це в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун пише у Фейсбуці.

"Вважаємо, що найкращий інструмент, який допоможе впоратися в будь-якій екстреній ситуації - це власний розум та навички. З цього і починаємо. Цьогоріч ми запроваджуємо кілька курсів із підвищення кваліфікації для працівників екстреної допомоги, один із них - це курс спеціалізації парамедика. Курс полягатиме у навчанні фельдшерів, які вже зараз працюють у бригадах швидкої. Це транзиторна програма тривалістю один місяць, протягом якого працівники швидкої допомоги матимуть можливість отримати спеціальність "парамедик" відповідно до міжнародних стандартів", - наголошує очільник МОЗ.

Читайте також: МОЗ розробляє курси першої меддопомоги для поліцейських та пожежників

Як зазначається, початок цієї програми підготовки парамедиків - це лише перші кроки в якісній зміні підходу до надання невідкладної допомоги, адже мета міністерства - ввести в подальшому трирічну програму підготовки до цієї спеціальності. Навчання парамедиків, відповідальних за оцінку стану пацієнта і забезпечення необхідної допомоги на місці події, а також під час транспортування пацієнтів до лікарні, буде включати всебічне навчання починаючи з базових медичних знань, які надаються молодим спеціалістам в медичних коледжах так і в посиленому стажуванні що загалом становитиме 3 роки і прирівнюватиметься до рівня бакалавра.

"Люди, які працюють у сфері екстреної медичної допомоги, знаходяться на мало кому помітній битві за життя людини - швидкій, напруженій, де кожна зайва хвилина може стати питанням життя або смерті. Задача Міністерства охорони здоров’я України, створити умови та надати їм усі необхідні інструменти для того, аби їхні дії були максимально скоординованими та професійними на всіх етапах «ланцюжка» екстреної допомоги", - резюмує вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-