Запобіжний захід Розенблату продовжили до 17 жовтня

Запобіжний захід Розенблату продовжили до 17 жовтня

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату ще на 2 місяці - до 17 жовтня.

Відповідно до ухвали суду, Розенблат і надалі носитиме електронний браслет і не зможе залишати визначені судом місця перебування без дозволу слідчого, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Адвокати народного депутата заявили низку клопотань, але суд їх не задовольнив. 

За словами Розенблата, таке рішення для нього є абсолютно очікуваним, оскільки нічого іншого він і не чекав.

Натомість прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко у розмові з журналістами заявив, що САП абсолютно задоволена рішенням суду. "Рішення є таким, яким воно і має бути. Ми клопотали саме про таке рішення. Ми виходили з таких зібраних матеріалів, які свідчать про те, що до Розенблата повинен бути застосований саме такий запобіжний захід і мають бути покладені на нього ті обов'язки, які покладені на нього в даному випадку", - сказав Кравченко.

Читайте також: Розенблат може на необмежений час виїхати до ФРН - прокурор

Як повідомляв Укрінформ, Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобуванні бурштину.

Детективи НАБУ затримали його охоронця під час одержання 200 тис. дол. хабара, які, за даними слідства, призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт.

18 липня Солом'янський суд призначив йому заставу в 7 млн грн. Також суд зобов'язав його носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Крім того, депутата зобов'язали здати закордонний паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-