У 100 школах впровадять новий навчальний стандарт початкової освіти - Гриневич

У 100 школах впровадять новий навчальний стандарт початкової освіти - Гриневич

Укрінформ
У 100 школах у всіх регіонах України з вересня розпочнеться впровадження нового навчального стандарту початкової освіти.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на Всеукраїнській серпневій педагогічній конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми готуємо пілотування нового стандарту в 100 школах з початку нового навчального року. А з 2018 року всі першокласники підуть у нову українську школу", - сказала Гриневич.

За її словами, із запровадженням нового навчального стандарту зміняться зміст і результати навчання, методики викладання. 

Читайте також: Українські батьки закликали чиновників не піаритися у школах на 1 вересня

"Сутність нового стандарту, ключові принципи - визнання та сприяння розвитку талантів кожної дитини. Нам важливо, щоб дитина була в центрі навчального прцесу", - зауважила керівник МОН.

Вона додала, що вчителі матимуть можливість будувати власні освітні програми, а на початку вони отримують модельні навчальні програми, які зможуть використовувати.

Міністр закликала представників місцевої влади підтримати нових учителів, які будуть брати участь у пілотному проекті. 

Як відомо, проект нового навчального стандарту схвалений Колегією МОН, готується проект постанови Кабміну про затвердження на державному рівні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-