Триває фінальна битва за Антикорупційний суд - Ситник

Триває фінальна битва за Антикорупційний суд - Ситник

Укрінформ
Для запуску процесу створення Антикорупційного суду відповідне законодавство має бути ухвалене вже цієї осені, тоді до літа 2018 року він може з'явитися.

Про це в інтерв'ю газеті "День" заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Результати діяльності НАБУ не матимуть сенсу, якщо не буде створений Антикорупційний суд. У мене від самого початку було переконання, що нам потрібен такий суд, і далі практика це лише підтвердила. Нам потрібна інституція, яка буде не тільки некорумпованою, а незалежною від інших форм впливу, насамперед політичного. Наразі триває фінальна битва за створення Антикорупційного суду", - сказав він.

Ситник зауважив, що рік тому в Адміністрації Президента взагалі вважали, що такий суд не потрібен. Згодом, під впливом суспільства і західних партнерів, це питання перетворилося на дискусію не про те, чи потрібен такий суд, а про те, чи буде це повністю самостійна структура чи окрема палата в діючих судах.

Читайте також: Ситник допускає нові затримання у справі "Стіни"

"Для нас важливо, щоб влада вже восени цього року прийняла відповідне законодавство, яке б дозволило започаткувати процес створення Антикорупційного суду. Якщо законодавча база буде підготовлена, то до літа 2018 р. такий суд може з’явитися", - зазначив директор НАБУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-