У День Незалежності киянам покажуть мобільний фронтовий клуб - Нищук

У День Незалежності киянам покажуть мобільний фронтовий клуб - Нищук

Укрінформ
На День Незалежності у столиці пройде військовий парад, виставка військової техніки, де зокрема представлять фронтовий клуб, та виступ двох оркестрів на Майдані Незалежності з презентацією нового твору на слова Дмитра Лазуткіна.

Про це міністр культур Євген Нищук розповів у четвер на прес-конференції в Укрінформі.

"Цього року буде виступ великих духових оркестрів - Національного президентського оркестру і оркестру військово-повітряних сил США. Будуть звучати теми у спільному виконанні - українські, американські, європейські класичні хіти. Також буде презентація нового твору. На текст Дмитра Лазуткіна композитор Тараненко написала спеціальний твір, і це буде прем'єра увечері з 21 години 24 числа на Майдані Незалежності", - сказав Нищук.

Також міністр культури повідомив, що цього року під час військового параду військова техніка не буде проходити Хрещатиком, водночас від Майдану Незалежності до Європейської площі буде виставка сучасної військової техніки, на якій буде представлено мобільний фронтовий клуб.

"Буде одна велика новинка, якій ми дуже раді, - фронтовий клуб. Це велика мобільна машина, в якій буде кінотеатр, друкарня. ... На передовій розбиті клуби, кінотеатри, і у нас навіть немає можливості показувати прем'єри фільмів, тих самих "Кіборгів". Тому ми дуже раді появі такого клубу. Там буде і друкарня, й одразу можна робити фотографії, військові листівки, малотиражні видання", - розповів Нищук.

Читайте також: На День Незалежності в Києві пройде кримський Open Air

Під час параду, за словами Нищука, в перших шеренгах будуть йти українські військові, які були на передовій. Також очікується представництво партнерів країн Альянсу.

Міністр культури зауважив, що урочистості не обмежаться тільки 24 серпня. З 22-23 серпня відбудеться прем'єра фільму "Червоний", 23 серпня  буде відзначатися День державного прапору.

"Традиційно на Софійській площі відбудеться підняття прапору разом з нашими сучасними героями, які боролися і відстоювали наші знамена на передовій", - сказав Нищук.

Також святкування 26-ї річниці Незалежності України збігається з ювілейною датою Світового конгресу українців, і 26 серпня в Мистецькому арсеналі будуть заходи, до яких долучиться багато представників української діаспори.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-