Прокурор вважає, що нового безкоштовного адвоката Януковичу дадуть сьогодні-завтра

Прокурор вважає, що нового безкоштовного адвоката Януковичу дадуть сьогодні-завтра

Укрінформ
Сторона обвинувачення у кримінальному проваджені про державну зраду екс-президента Віктора Януковича розраховує на призначення Регіональним центром безоплатної правової допомоги нового захисника Януковичу 17-18 серпня.

Про це журналістам сказав військовий прокурор Руслан Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вважаю, що суд сьогодні направить свою ухвалу і сьогодні-завтра у Регіонального центру безоплатної допомоги буде достатньо часу призначити нового захисника”, - зазначив прокурор. 

Разом із тим він вважає, що відведений судом строк у 3 тижні буде цілком достатнім для ознайомлення новим захисником з матеріалами провадження. 

За словами Кравченка, обвинувачення підготувало 19 томів, а попередні представники захисту у справі - 2 томи доказів у даному кримінальному провадженні. 

Прокурор нагадав, що суд продовжить розгляд кримінального провадження по суті 6 вересня о 10:00.

Читайте також: Мешечек відмовився від захисту Януковича в справі про держзраду

Як повідомлялось, 6 липня Янукович заявив у відеозверненні, що відкликає своїх адвокатів із судового процесу щодо нього. 

7 липня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив державного адвоката Віталія Мешечека для захисту Януковича.

Сьогодні, 17 серпня, Мешечек заявив самовідвід. Адвокат мотивував відмову складністю кримінального провадження і відсутністю у нього можливості якісно виконувати свої обов’язки. 

Суд задовольнив відмову Мешечка від захисту Януковича у справі про державну зраду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-