Мешечек відмовився від захисту Януковича в справі про держзраду

Мешечек відмовився від захисту Януковича в справі про держзраду

Оновлено
Укрінформ
Державний адвокат Віктора Януковича Віталій Мешечек заявив відмову в захисті екс-президента  у справі про державну зраду.   

Про це він заявив на засіданні Оболонського районного суду. 

Про це він заявив на засіданні Оболонського районного суду. 

“Прошу прийняти мою відмову від виконання обов’язків у кримінальному провадженні... відносно Януковича Віктора Федоровича”, - сказав Мешечек. 

Він пояснив відмову “особливою складністю” кримінального провадження.

“Враховуючи особливу складність кримінального провадження... вважаю, що для більш якісного та належного захисту інтересів Януковича я не можу брати участь у подальших судових розглядах у цьому кримінальному провадженні”, - зазначив захисник. 

Водночас він підкреслив, що згідно з Єдиним реєстром адвокатів України, він займається індивідуальною адвокатською діяльністю і не входить в жодне адвокатське об’єднання. "Також у мене немає помічників. Закон України про безоплатну правову допомогу виключає можливість залучення кількох адвокатів одночасно в одному кримінальному проваджені", - додав адвокат. 

Читайте також: Держзрада Януковича: суд продовжив розгляд справи

Як повідомлялося, 6 липня Янукович заявив у відеозверненні, що відкликає своїх адвокатів із судового процесу щодо нього. 7 липня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-