Українські військові бігтимуть 10 км на Марафоні морської піхоти США

Українські військові бігтимуть 10 км на Марафоні морської піхоти США

Фото, відео
Укрінформ
У Києві представили команду українських воїнів, які 22 жовтня 2017 року візьмуть участь у Марафоні морської піхоти США.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після двох етапів відбору організатори визначили такий склад команди: 10 км будуть бігти Дмитро Блохін, Юрій Гібончук, Юрій Дмитренко, Павло Солоха, Артем Лукашук; 42 км бігтимуть Микола Рудик, Єгор Тєрехов, Олександр Маланіч, Олександр Чалапчій, який подолає дистанцію на велосипеді з ручним керуванням", - розповів уповноважений Президента з питань реабілітації Вадим Свириденко.

У свою чергу представниця Канадсько-українського фонду міжнародної допомоги Олена Цимбалюк наголосила, що для їхньої організації велика честь бути спонсором і співорганізатором такого заходу.

"Наша організація є спонсором цього марафону. Ми будемо проплачувати візи для наших учасників-ветеранів. Ми також брали активну участь у протезуванні Юрія Дмитренка спортивним протезом", - зауважила вона.

Читайте також: На Хрещатику покажуть зброю, яка потім піде в АТО

За словами директора ТМ "SvsStone" Арсенія Білодуба, форма українських марафонців складатиметься з чорних шортів і футболки оливкового кольору з написом. Проте з якої тканини її пошиють, ще не вирішено.

Директор з розвитку соціальних проектів Кондитерської корпорації "Roshen" Ірина Пономаренко вручила українській команді марафонців квитки до США.

Марафон Морської піхоти США відбудеться 22 жовтня. Українська сторона отримала запрошення від організаторів для сімох поранених бійців та 3 супроводжуючих.

Україна вперше взяла участь у Марафоні у 2016 році. Нашу країну представляли чотири поранені бійці, що пройшли не один курс лікування та відновлення. Наші бійці пробігли дистанцію у 10 кілометрів. Тоді свої невійськові перемоги учасники забігу присвятили тим, хто повернувся з війни пораненим і, можливо, зневірився та впав у депресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-