Затриманого у Криму

Затриманого у Криму "агента СБУ" звільнили з армії у травні – джерело в ЗСУ

Укрінформ
Так званий "український військовий диверсант", затриманий в окупованому Криму, був звільнений з лав Збройних сил України у травні 2017 року за військову невідповідність.

Про це Укрінформу повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю ЗСУ.

"Він проходив службу в Збройних силах з листопада 2016-го по травень 2017-го. Був звільнений за невідповідну службову поведінку", - сказали у відомстві.

Читайте також: ФСБ показала "зізнання" чергового "українського диверсанта" у Криму

Уточнюється, що це рішення було пов'язане з систематичним порушенням дисципліни.

Наразі затриманий у Криму чоловік не має жодного відношення до Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня ФСБ Росії заявила про затримання в Криму "агента Служби безпеки України", який "намагався пошкодити лінію електропередачі і планував інші диверсії". ФСБ також назвала прізвище затриманого - Геннадій Лимешко.

В СБУ назвали черговою провокацією Росії затримання "українського диверсанта" в окупованому Криму. У спецслужбі вважають, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова. 

Раніше Лимешко нібито зізнався, що отримав наказ "підрізати електростовп". "Зізнання" було показано на відео від Центру громадських зв'язків ФСБ. З відеозапису також випливає, що у затриманого вилучені ручна пилка, мотузка, фотоапарат, одна граната і тротилові шашки. Спецслужба також продемонструвала український паспорт затриманого, уродженця Харківської області 1992 року народження.

Суд в Криму заарештував затриманого ФСБ українця на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-