Третина українців хочуть оформити біометрику

Третина українців хочуть оформити біометрику

Опитування
Укрінформ
Близько третини українців мають намір оформити закордонний біометричний паспорт, щоб найближчим часом скористатися безвізовим режимом з країнами Європейського Союзу.

Про це заявив виконавчий директор Київського прес-клубу Михайло Пересунько, презентуючи у вівторок в Укрінформі результати дослідження громадської думки в межах проекту «Перезавантаження. Відкрита влада». 

«Близько третини населення має конкретні плани на те, щоб найближчим часом скористатися безвізом і оформити документ, який дасть можливість подорожувати. І ще третина має такі ж плани, але не визначені в часі», -  зазначив Пересунько. 

При цьому, уточнив він, 39% респондентів відповіли, що не планують оформлювати біометричний закордонний паспорт, аби скористатися безвізом, а 26,9% - планують його оформити коли-небудь.  

Пересунько підкреслив, що 11% опитаних, «або приблизно кожен 10-й мешканець України планує оформити до кінця року біометричний паспорт, і кожен десятий респондент уже його має».

Окрім того, близько 5% респондентів планують оформлення біометричного паспорта впродовж найближчих кількох місяців і 2,5 % уже подали документи на оформлення біометричного паспорта.

За словами Пересунька, респондентам також запропонували відповісти на запитання, наскільки важливим для них особисто є запровадження безвізового режиму з ЄС. 

«Майже половина - 48,8% опитаних відповіли, що для них це «важливо», або «скоріше важливо». І протилежної думки дотримуються майже стільки ж респондентів -  47, 9%. Лише  3%  опитаних не змогли визначитися з відповіддю на це запитання», -  зазначив Пересунько.

Читайте також: У міграційній службі запевнили, що затримки у видачі "біометрики" тимчасові

Опитування проводилося із 20 до 29 липня 2017 року Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім.О.Яременка спільно з Київським прес-клубом, Інститутом аналізу та прогнозування, відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-