У міграційній службі запевнили, що затримки у видачі

У міграційній службі запевнили, що затримки у видачі "біометрики" тимчасові

Укрінформ
Затримки з оформленням біометричних паспортів для виїзду за кордон - тимчасове явище.

На цьому наголосили в Державній міграційній службі.

"Сьогодні, дійсно, є затримки у видачі закордонних паспортів. Ці затримки є тимчасовим явищем, оскільки спричинені тимчасовим стрімким зростанням попиту на паспорти. Туристичний сезон + безвіз = кількість оформлюваних документів зросла у кілька разів. Вже сьогодні спостерігаємо тенденцію до суттєвого зниження попиту, отже найближчим часом повернуться до норми і строки видачі", - зазначили у відомстві.

У ДМС також розповіли, що спільно з поліграфкомбінатом "Україна" намагаються мінімізувати незручності через затримки видачі документів. Зокрема, міграційна служба опрацьовує всі звернення, що надходять на "гарячу лінію", натомість поліграфкомбінат "Україна" здійснює закупівлю додаткового обладнання для персоналізації паспортів з метою уникнення затримок видачі у майбутньому.

Читайте також: У Києві відкриють найбільший в Україні паспортний сервіс

"Ще раз застерігаємо - не слід планувати подорож за кордон, не маючи на руках діючого паспорта, зокрема, не купуйте авіаквитки без паспорта - це суперечить правилам авіаперевезень! Паспорт видається на 10 років, отже, відкладати його оформлення на останній момент не варто!" - зауважили в ДМС.

Як повідомлялося, у червні набрав чинності безвізовий режим з країнами Євросоюзу для короткострокових поїздок, у зв'язку з чим різко зріс попит на закордонні біометричні паспорти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-