НАЗК не дають код Реєстру для автоматичної перевірки е-декларацій - Корчак

НАЗК не дають код Реєстру для автоматичної перевірки е-декларацій - Корчак

Укрінформ
Для визначення, чи сумісний розроблений ПР ООН модуль автоматичної перевірки е-декларацій Реєстру з НАЗК, потрібен програмний код, однак адміністратор Реєстру ДП «Українські спеціальні системи» зволікає з його наданням.

Про це на брифінгу у вівторок заявила голова НАЗК Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наші міжнародні партнери з ПР ООН свого часу розробили модуль верифікації (перевірки) електронних декларацій, і зараз відбуватиметься тестування даного модуля на нашій системі на предмет суміщення. Після цього ми зможемо дати відповідь на питання, чи потрібно нам розробляти новий програмний продукт, чи його можливо доопрацювати для використання  в діючій системі Реєстру з урахуванням модуля верифікації. Для цього нам необхідна рішуча позиція нашого системного адміністратора - ДП «Українські спеціальні системи», - сказала Корчак.

Вона пояснила, що ДП УСС має надати для такого тестування програмний код, однак, за її словами, всі намагання його отримати «поки що залишилися без відповіді».

«Користуючись нагодою я хотіла б привернути увагу і Прем'єр-міністра України до такої проблеми, тому що не вирішивши це питання, ми не зможемо рухатися далі» - наголосила Корчак.

Читайте також: НАЗК невдовзі оприлюднить результати перевірки декларації Президента – Корчак

Як повідомляв Укрінформ, система електронного декларування наразі надає можливість подати та оприлюднити декларації, однак вона не має модуля верифікації та  арифметичного і логічного контролю, що не дає змоги перевіряти подані декларації в автоматичному режимі. Наразі уповноважені особи НАЗК здійснюють перевірку в ручному режимі. На 15 серпня проведено повну перевірку 313 декларацій 244 посадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-