Держзрада Януковича: суд допитає екс-постпреда України при ООН

Держзрада Януковича: суд допитає екс-постпреда України при ООН

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва сьогодні продовжить розгляд справи по суті за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Відповідне рішення у 10 серпня оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

"Перерва до 15 серпня, на 14:00", - сказав Дев'ятко.

На сьогоднішньому засіданні планується провести допит екс-постпреда України при ООН Юрія Сергеєва, який був присутній на засіданні Радбезу ООН від 3 березня 2014 року, де постпред РФ при ООН Віталій Чуркін показав фотокопію листа Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну.

Читайте також: Кравчук каже, що в день побиття Майдану співав караоке разом з Януковичем

На минулому засіданні суд розглянув низку доказів, серед яких - протокол огляду сайта президента РФ, на якому було виявлено текст звернення Президента РФ Володимира Путіна до Ради федерацій РФ з питання надання дозволу на використання Збройних сил РФ на території України, відеозапис засідання Ради федерацій РФ, на якому було підтримано це звернення і проголосовано за надання цього дозволу, протокол огляду сайту Ради федерацій РФ, на якому було розміщено ухвалену постанову від 1 березня щодо дозволу на введення військ в Україну.

Суд також дослідив стенограму засідання Ради безпеки ООН від 1 березня 2014 року, де виступив тодішній екс-постпред України, стенограму засідання і частину відеозапису засідання  РБ ООН від 3 березня 2014 року, на якому постпред Росії при ООН зачитував звернення Януковича до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для відновлення миру і порядку на Україні" і продемонстрував фотокопію цього звернення.

Було досліджене також звернення Чуркіна щодо визнання листа Януковича до Путіна офіційним документом ООН.

На судовому засіданні досліджено і частину відеозапису з прес-конференції Путіна від 4 березня 2017 року, коли президент РФ говорив про введення військ ЗС РФ на територію України.

Щодо кожного доказу держзахисник Януковича Віталій Мешечек подавав клопотання до суду про визнання їх недопустимими. Суд долучив ці клопотання до матеріалів справи, а головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що суд дасть належну оцінку всім доказам у нарадчій кімнаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-