ГПУ знову прийшла з обшуками в Укргазвидобування

ГПУ знову прийшла з обшуками в Укргазвидобування

Укрінформ
У ПАТ "Укргазвидобування" заявляють, що представники Генеральної прокуратури в супроводі представників СБУ у понеділок знов проводять обшуки та виїмку документів в головному офісі компанії.

Про це повідомляється на сайті Укргазвидобування

"ГПУ цікавлять проведені у 2016-2017 рр. роботи з гідророзриву пластів та капітального ремонту свердловин, які допомогли ПАТ "Укргазвидобування" досягти максимального за останні п’ять років добового видобутку природного газу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обшуки проводять згідно з ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 11 серпня 2017 року. Клопотання надійшло від департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ.

Відповідно до ухвали суду вилученню підлягає первинна фінансово-господарська документація, пов'язана з компаніями Tacrom Services S.R.L (Румунія) та держпідприємства "Республіканське унітарне підприємство "Виробниче об'єднання "Білорусьнафта" (Республіка Білорусь), додали у компанії.

Читайте також: ГПУ отримала доступ до справи НАБУ про незаконне збагачення судді Вовка

"Зазначені документи – інженерні звіти, плани робіт, проекти розробки родовищ та інша значуща для діяльності компанії інформація, стосуються проведення у 2016-2017 роках ГРП (гідравлічного розриву пласта - ред.) та капітального ремонту свердловин. Укргазвидобування наголошує, що вилучення важливої для технологічного процесу документації та масові виклики на допити технічних керівників апарату УГВ та філій компанії можуть дестабілізувати роботу товариства, що негативно вплине на виконання найбільшим газовидобувним підприємством України урядової програми зі збільшення видобутку природного газу", - заявили у компанії. Там стверджують, що подібні дії правоохоронців також можуть призвести до погіршення іміджу Укргазвидобування та України у міжнародному бізнес-середовищі.

У компанії також запевнили, що Укргазвидобування співпрацює з представниками ГПУ.

Як відомо, 7 липня ГПУ вже проводила обшуки у ПАТ "Укргазвидобування" стосовно співпраці з компаніями Tacrom Services S.R.L (Румунія) та ДП "РУП "ВО "Білорусьнафта" (Республіка Білорусь).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-