Петренко розповів киянам про переваги в роботі Онлайн будинку юстиції

Петренко розповів киянам про переваги в роботі Онлайн будинку юстиції

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко взяв участь у флешмобі з нагоди Міжнародного дня молоді у Голосіївському парку столиці.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Такі флешмоби – це прекрасна можливість особисто поспілкуватися з громадянами, взнати про ті проблеми, які їх хвилюють. Саме так юстиція стає відкритою та ближчою до українців», - сказав Петренко.

За словами міністра юстиції, молодь – це найбільший рушій змін у країні. Саме молодь найактивніше користується новими сервісами Мін’юсту.

У рамках заходу кияни могли ознайомитися з роботою Онлайн будинку юстиції, взнати, де можна отримати правову консультацію юристів системи безоплатної правової допомоги та отримати інформацію про всеукраїнський просвітницький проект Мін’юсту "Я маю право", який має на меті навчити громадян захищати свої права.

"Понад 14 тисяч молодих пар скористалися нашою послугою "Шлюб за добу". Це молоді українці, які створили свої сім’ї без бюрократії та черг. 170 тисяч українських сімей отримали перші документи своїх малюків безпосередньо у пологовому. Більше мільйона разів українці скористались онлайн послугами Мін'юсту протягом року», - наголосив Петренко.

Читайте також: Мін'юст відправить "у поля" мобільні групи проти рейдерів

На переконання міністра, одним з найважливіших завдань Мін’юсту є робота, спрямована на правову освіту населення. Адже громадяни здебільшого не володіють знанням своїх прав, тому не можуть їх ефективно захищати.

«Ми будемо вчити українців тому, які вони мають права, як ці права захищати і реалізовувати. Це ті знання, що створюють базу для сильної демократичної країни, де закон один для всіх», - зауважив очільник Мін’юсту.

Заступник міністра юстиції Гія Гецадзе зазначив, що за останні три роки Міністерство юстиції перетворилося із закритого бюрократичного органу радянського типу у відомство, яке надає якісні послуги своїм громадянам.

«Паралельно ми реалізовуємо важливе завдання з максимального інформування громадян про їхні права. Адже саме знання є найкращою зброєю українців проти свавілля чиновників», - переконаний Гецадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-